Unkategorized

Emilie Marqvorsen – IBCLC!

I april måned var jeg til eksamen for at blive internationalt certificeret ammekonsulent. I dag har jeg langt om længe fået besked om, at jeg bestod eksamen! Jeg svæver på en lille sky af lykke. Det her har været min drøm lige siden jeg opdagede amningens forunderlige verden <3

Men hvad betyder det egentlig at være IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) og hvordan bliver man det?

The gold standard

En IBCLC er en internationalt anerkendt ammekonsulent med specialuddannelse i amning. Det betyder, at IBCLC’en kan hjælpe med ammeproblemer, som ligger uden for normalområdet. Certificeringen skal fornys hvert 5. år hvilket betyder at man forpligter sig til at følge med i nyeste viden på området. Det er den eneste certificering inden for ammeområdet, der på den måde kræver at man opdaterer sin faglige viden hele tiden, og bl.a. derfor anses den for at være guldstandarden inden for ammevejledning.

Hvordan bliver man så IBCLC?

For at kunne gå til IBCLC certificerings eksamen skal man opfylde en række krav.

For det første skal man have en vis mængde sundhedsvidenskabelig uddannelse. Er man fx jordemoder eller sygeplejerske, er det i sig selv adgangsgivende. Er man ikke sundhedsuddannet i forvejen, kan man leve op til dette krav ved at bestå 14 fag på A-, B- og C- niveau eller på universitetsniveau. De 14 fag er anatomi, fysiologi, biologi, sociologi, barnets udvikling, ernæring, klinisk forskning, psykologi, førstehjælp, medicinsk dokumentation, medicinsk terminologi, sikkerhed på en sundhedsfaglig arbejdsplads, professionel etik samt infektionskontrol.

For det andet skal man have mindst 90 timers ammespecifik uddannelse, der dækker en bred række af ammefaglige emner. Uddannelsen tager for de fleste et sted mellem 3-6 mdr. at gennemføre. I Danmark udbydes uddannelsen af Kompetencecenter for Amning, mens der også findes internationale muligheder, som du kan tage, selvom du bor i Danmark.

For det tredje skal man have et sted mellem 300-1000 timers klinisk erfaring med ammevejledning, afhængigt af hvilken vej man følger. 1000 timer svarer omtrent til 2 års fuldtidsarbejde.

Når man har disse 3 steps på plads kan man søge om at gå til eksamen, som består af 175 multiple choice spørgsmål.

Så når du booker en aftale med mig, er du garanteret at grundig, evidensbaseret vejledning, der tager udgangspunkt i netop dig og dine behov <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *